Vilka är vi?

Kort om oss

Emma Björnram: 35-årig 3-barnsmamma från Stora Mellösa men bor nu i Sköllersta.

Mathilda Pieters: 35-årig 4-barnsmamma från Stora Mellösa, även känd som El-Anders dotter.

Hur vi känner varandra

Vi lärde känna varandra på lekis när vi var 6 år och har gått i samma klass och varit nära vänner under hela skoltiden ända tills vi tog studenten tillsammans som bagare och konditorer 2007. Efter studenten har vi fortsatt att umgås och vi har även barn i samma åldrar.

Var vi har jobbat

Emma: Coop, American Drive-in (Truckstop) och Ica Maxi.

Mathilda: Sveas, Sjögrens i Grebbestad, Coop och Vasa Konditori.

Hur vi valde namnet

Från början var det mest ett namn på skoj. När vi gick i gymnasiet bestämde vi och vår kompis Emelie att om vi skulle starta ett bageri när vi blev stora så skulle vi heta En bulle i ugnen. Sen skulle vi turas om att bli gravida så vi kunde jobba om varandra. Sen tror vi att Kondis i Odensbacken behöver en nystart och ett nytt fräscht namn så vi tänkte: varför inte?

Sen vill vi också förmedla känslan av att vi alltid ska ha en bulle i ugnen. Det får inte ta slut på bullarna i disken vid lunch, då bakar vi lite mer så vi alltid har nåt gott till våra gäster.

Hur det känns att starta eget

Jätteläskigt, jätteroligt, och superspännande.

Vad vi hoppas på

Vi hoppas bli ett konditori som långväga fikabesökare åker till. Vi vill att Odensbacken ska få ha kvar en mötesplats där det är mysigt och utbudet håller en hög kvalitet. Vi hoppas att folk i Östernärke och runt i kring ska förstå att man behöver handla lokalt för att småföretagen ska få finnas kvar. Vi hoppas även att folk har förståelse för att vi är vanliga människor med små barn som kan bli sjuka och att det kan hända att det påverkar öppettiderna.

Hur många bullar vi har haft i ugnen

Tre barn var när vi startade En bulle i ugnen, Mathilda har nu fyra.

Emma och Mathilda